top of page
logo_hoeve de knol_staand.png

De Omgeving

Holthees is ontstaan rond een middeleeuwse kapel die voor het eerst werd genoemd in 1359.

De Mariakapel die in het centrum van het dorp staat dateert vermoedelijk al uit de 14e eeuw en werd voor het eerst in 1464 in geschriften genoemd. Nu wordt de kapel gebruik voor representatieve en culturele doeleinden.

Holthees is een prachtig dorp met 540 inwoners. Ondanks dat het vrij klein is, is er zowel in het dorp, als in de directe omgeving, veel te ontdekken!

Oorlogsmuseum Overloon
Maasduinen

Nationaal Park De Maasduinen is uniek doordat de langste rivierduinengordel van Nederland zich in het gebied bevindt. Deze zijn ontstaan door een samenspel van water, wind en mens door de eeuwen heen. Hierdoor is een prachtig natuurgebied ontstaan.

Oorlog hoort in het museum. Dat is het motto van het Oorlogsmuseum. Het Oorlogsmuseum Overloon presenteert de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. U ziet hier hoe het zover heeft kunnen komen dat in vijf jaar tijd meer dan vijftig miljoen mensen hun leven verloren, maar ook hoe de onderdrukte bevolking vindingrijk met beperkingen en tekorten omging. Er is aandacht voor het verzet, maar ook voor de vervolging. Ten slotte wordt er natuurlijk ook aandacht besteed aan de bevrijding, met speciale aandacht voor de Slag bij Overloon.

Pieterpad

Hoeve de Knol is 3 km gelegen van het Pieterpad.

In je eigen tempo ervaar je hoe plezierig het is om te wandelen door landschappen en streken die je eerder misschien alleen maar zag vanuit de auto of de trein. Het Pieterpad voert je over de kleinste wegen en paden, zoveel mogelijk onverhard. De afstand per dag bepaal je zelf, maar weg van alle dagelijkse beslommeringen heb je altijd een heerlijke wandelervaring.

ZooParc Overloon

Als een echte ontdekkingsreiziger verken je in ZooParc Overloon de gebieden waar cheeta’s, tijgers, apen en nog veel meer bijzondere diersoorten leven. Tijdens de expeditie voer je opdrachten uit om de reis te voltooien. Maar pas op, want de leeuwen liggen op de loer…

bottom of page